HILL-TOP HOUSE IN BENDINAT, CALVIA


A project for a new house in Bendinat, Calvia, with panoramic views over the Bay of Palma.

LocationBendinat, Calvia
StatusDesign project
ClientPrivate
ServicesDesign

The design of a new house in Bendinat, with dramatic over-views of the bay, but reducing the excessive visual impact on the hill-side.

The bedrooms are faced in local stone which ties the main mass of the building to the ground, while allowing maximum privacy and independence between the bedrooms themselves. The upper floor gives panoramic views of Palma bay from the main living space, and is faced with mirrored glass which reflects the sky, and enclosed with timber sliding screens.

 

Upper panoramic living space, above three independent bedroom areas. The free-form space in-between provides circulation within the house leading up into the centre of the top floor living area, and is an extension of the steep approach path up through the garden.