THE CHALLENGE

To design a new house in Bendinat, Calvia, with dramatic but avoiding excessive visual impact on the hill-side.

THE OUTCOME

Local stone bedrooms tie the main mass of the building to the ground, whilst allowing maximum privacy and independence between them. The upper floor, of mirrored glass and timber sliding screens reflects the sky whilst opening the main living space onto panoramic views of the Bay of Palma.

Harris Architects in Bendinat

See other new houses by Harris Architects in Pollensa and Santanyi


 

Upper panoramic living room, above three independent bedroom areas. The free-form space between provides circulation and extends the steep approach path up through the garden, into the house and up into the midst of the top floor living area.

Harris architects in Bendinat

projects